Meer talenten, meer verhalen: volg 17 miljoen talenten op Instagram.

17 miljoen talenten. 17 miljoen verhalen.

Ontdek hoe iedereen met zijn of haar talent een bijdrage levert aan onze samenleving.

De laatste trainingsdag zei hij met een grote glimlach: “Zeynep, dankzij jou zie ik in wat voor waarde werk voor mij heeft.

'Als startende trainer ben je nog niet heel zeker van je zaak en wil je graag indruk maken met de kennis en expertise die je hebt. Je grootste nachtmerrie is iemand in de groep die je het leven zuur maakt. Ga je hier als trainer op in, of ontwijk je de confrontatie? 

 

Het coachen en trainen van mensen heeft me altijd al aangetrokken. Toch kwam het er steeds maar niet van. Ik rolde in nieuwe functies en kreeg kinderen. Gelukkig wist mijn manager van mijn ambities en toen hij eind 2014 hoorde over een samenwerking met de gemeente Zwolle, dacht hij gelijk aan mij. Ik mocht aan de slag als trainer en een eigen trainingsprogramma ontwikkelen! 

Ik herinner me mijn eerste training nog heel goed. Ik gaf een drietal workshops voor twaalf bijstandsgerechtigden. Tijdens de eerste workshop zocht een jongeman gelijk de confrontatie met me op: “Denk je nou echt dat ik wat van jou kan leren” en “Denk je dat ik hier uit vrije wil ben?”. In eerste instantie wilde hij al na een dag stoppen met de training, maar hij besloot het toch nog even aan te zien. Elke dag werd hij wat positiever en tijdens de derde workshop deed hij zelfs actief mee. De laatste trainingsdag zei hij met een grote glimlach: “Zeynep, dankzij jou zie ik in wat voor waarde werk voor mij heeft. Ik zag het de afgelopen jaren als een belasting, terwijl ik nu pas inzie dat dit is wat ik mis in mijn leven om weer gelukkig te worden.” 

Het geven van trainingen geeft me veel voldoening en inmiddels doe ik het alweer drie jaar. Door de juiste vragen te stellen maak ik wat los bij mensen en zet ik ze onbewust aan het werk. Vertrouwen is hierin echt belangrijk, vaak zitten er hele persoonlijke verhalen achter. Ik ben eerlijk want het begint met het voorhouden van een spiegel en mensen bewust maken. Vanaf dat moment zie je mensen veranderen, staan ze open en beginnen ze zichzelf te ontwikkelen.'