Meer talenten, meer verhalen: volg 17 miljoen talenten op Instagram.

17 miljoen talenten. 17 miljoen verhalen.

Ontdek hoe iedereen met zijn of haar talent een bijdrage levert aan onze samenleving.

'Mijn dochtertje laten zien dat je door hard werken ver kunt komen, is een enorme drijfveer'

‘Ik werkte in de slagerij van mijn ouders toen mijn moeder in 2013 overleed. Hoewel ik het werk in de slagerij leuk vond, was het ook confronterend. Regelmatig hoorde ik dingen als ‘maar je moeder deed het zo’. Dat werkte gewoon niet. Toen ik in 2015 door omstandigheden in de bijstand kwam dacht ik: met “maar” een MBO 3 diploma op zak kom ik niet ver. Ik wilde meer.


Via ‘de loods’, een plek in Franeker waar je via de gemeente kunt werken voor je uitkering, leerde ik over openstaande vacatures bij Manpower. Wat begon als een werkervaringsplek werd al snel mijn reïntegratietraject. Daarna ging het snel. Versneld, zelfs! In november 2015 werkte ik nog voor Manpower, maar niet veel later kreeg ik de kans om via hen voor de ING te mogen werken. De enige voorwaarden? Ik moest de nodige certificaten halen. En dat betekende een opleiding die al van vier naar twee jaar was ingekort afronden in acht maanden. Dat was best pittig!  


Mijn omgeving zag waar ik aan begon en was sceptisch. 32 uur per week werken, 1 dag per week school én de zorg voor mijn toen driejarige dochtertje Shyanne. Ik heb er veel voor moeten doen: Shyanne van school veranderen zodat de opvang makkelijker werd, verhuizen om dichter bij haar school te wonen. Ik leek wel gek. Tegelijkertijd had iedereen ook ontzettend veel respect voor me. Ik heb mijn Wft basis certificaat (Wet Financieel Toezicht, verplicht als je in de financiële sector wilt werken) binnen vier weken gehaald, gevolgd door Wft Schade Verzekering - een specialisme binnen Wft. Mijn certificaat Wft Consumptief Krediet volgde binnen slechts vier dagen.


Maar ik wilde doorgroeien, dus ging ook voor mijn schade-certificering. Inmiddels ben ik aan het studeren voor certificaat nummer vier, vermogen, en ook certificaat vijf staat op de planning: Wft Hypotheken. Het is veel werk, maar het lijkt me fantastisch om later adviseur te zijn op het gebied van groot vermogen. Ik ben absoluut bereid om daar hard voor te werken. Is het niet voor mezelf, dan wel voor Shyanne. Ik wil haar laten zien hoeveel je kunt bereiken als je er maar hard voor werkt.’