Meer talenten, meer verhalen: volg 17 miljoen talenten op Instagram.

17 miljoen talenten. 17 miljoen verhalen.

Ontdek hoe iedereen met zijn of haar talent een bijdrage levert aan onze samenleving.

Van middelvinger tot de positieve groet, ik zie het allemaal.

'Ik kom met allerlei type mensen in aanraking. Mensen die graag hun verhaal kwijt willen. Ik lijk soms wel een beetje op een bedrijfsarts.


Toen ik na 30 jaar mijn eigen zaak in de meubelindustrie verkocht, kwam de eeuwenoude 'wat nu?'. Ik was tot dan toe een succesvol ondernemer, vanuit de schoolbanken doorgestroomd. Onder mijn bezielende leiding heb ik export verhoogd van 6% naar 93%. Gemiddeld reed ik 100.000 kilometer per jaar, op weg naar klanten door heel Europa. Ieder met een eigen verhaal.


Alsof het zo moest zijn, hoorde ik op de radio een commercial met een oproep tot buschauffeurs. ‘Dit is het’, dacht ik. ‘Dit kan geen toeval zijn!’ Diezelfde dag nog ben ik bij de busmaatschappij langs gegaan en heb de baan gekregen!  


Ik rijd nu voor één van de grootste busbedrijven in het zuiden des lands. Op tijd komen en een goed oriëntatievermogen zijn een must. Gelukkig heb ik daarin ruimschoots ervaring opgedaan toen ik nog mijn eigen bedrijf had. Desondanks blijft het opletten geblazen, in de spits heb ik vaak niet meer dan 10 centimeter ruimte aan de zijkant van de bus. Recent ben ik ook benaderd door Nederlands grootste bussenbouwer, met de vraag of ik nieuwe dubbeldekkers bij hun klanten en dealers in Europa wil afleveren. Ook voor deze ritten kan ik weer putten uit mijn ervaring die ik als zelfstandige heb opgedaan.


De diversiteit van wegen en mensen vind ik mooi. Geen dag is hetzelfde. Van middelvinger tot de positieve groet, ik zie het allemaal. Daarnaast hebben de mensen op de “eerste stoel” vaak een verhaal dat ze willen delen. Ik bied graag een luisterend oor. Zoals ik dat ook altijd had voor mijn klanten. Passagiers bedanken me regelmatig voor het luisteren. Dat geeft me een goed gevoel. En of het nou klanten zijn of buspassagiers, ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Ik ben dan blij, als ik het verschil voor ze kan maken.'