Meer talenten, meer verhalen: volg 17 miljoen talenten op Instagram.

17 miljoen talenten. 17 miljoen verhalen.

Ontdek hoe iedereen met zijn of haar talent een bijdrage levert aan onze samenleving.

‘Door uit mijn comfortzone te stappen heb ik veel geleerd’

‘Mijn oudste zoon vroeg op een dag: “Mam wat doe je eigenlijk heel de dag op je werk?” Ik vond het moeilijk deze vraag te beantwoorden en wist dat ik verder moest. Na 11 jaar als teammanager bij een klantenservice te hebben gewerkt ben ik nu supervisor op een logistieke productieafdeling in een echte mannenwereld.


Mijn werk was dichtbij huis, goed te combineren met mijn drie kinderen en het verdiende ook nog eens goed. Toch wilde ik na 11 jaar als teammanager gewerkt te hebben verder. Dit bleek een uitdaging. Ik wist niet precies wat ik wilde en de werkgelegenheid in Limburg was ook beperkt. Via het STAP programma kon ik middels stages kennismaken met verschillende banen en werkgevers in andere sectoren. Ik dacht meteen: dit is mijn kans! Mijn stage als supervisor op een logistieke productieafdeling beviel van beide kanten zo goed dat ik nu een vast contract heb.


Het was wel een overgang hoor: van een kantooromgeving met dresscode naar een enorm magazijn met heftrucks, waar ik in mijn oude kloffie rondloop. Vanaf dag 1 ben ik gewoon actief gaan meewerken op de werkvloer om te begrijpen wat iedereen hier doet. Het past me wel. Ik krijg energie van het motiveren van mensen, helemaal als ik ze kan helpen bij de ontwikkeling van hun talent. Daarbij ben ik ook wel iemand die ook graag fysiek aan het werk is en ondertussen kan ik wel zeggen dat ik ‘one of the guys’ ben!


Er zijn binnen dit bedrijf genoeg functies en mogelijkheden om verder te groeien. Ik heb besloten dat ik niet nog een keer 10 jaar in dezelfde functie blijf. Ik vind het belangrijk dat ik voldoening uit mijn werk blijf halen en heb geleerd dat het goed is om uit je comfortzone te stappen. Mijn toekomstige droombaan is sowieso in een stressvolle omgeving waar ik ad hoc beslissingen moet nemen. Misschien wel als een troubleshooter en dan niet alleen in Nederland, maar in Europa. Of misschien wel wereldwijd!’