Meer talenten, meer verhalen: volg 17 miljoen talenten op Instagram.

17 miljoen talenten. 17 miljoen verhalen.

Ontdek hoe iedereen met zijn of haar talent een bijdrage levert aan onze samenleving.

'Iets wat je aandacht geeft groeit.'

'Ik houd van ontdekken en van kleuren. In 1983 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie in Enschede en inmiddels heb ik sinds vele jaren mijn eigen atelier in Maastricht. Naast mijn leven als kunstenares heb ik altijd verschillende managementrollen vervuld bij bedrijven. Uit beide ‘werelden’ haal ik informatie en leermomenten die ik over en weer gebruik. Het een voedt het ander. Daar krijg ik energie van!


Communicatie is de rode draad in mijn leven. Ik krijg energie van de gesprekken die ik voer met collega’s en vrienden, maar ook van de boodschap die ik met mijn schilderijen overbreng. In de banen die ik voorheen heb gehad hield ik me bezig met gedragstrainingen en verandertrajecten. Daar is het waarnemen de belangrijkste factor van het begrijpen. Na het waarnemen van de omgeving ga je stappen ondernemen en vormgeven. Zo werkt dit ook als ik een schilderij maak. Ik kijk wat er op het beeld ontstaat en van daaruit werk ik verder.


Voor mij begint alles met het geven van aandacht. In mijn dagelijkse leven ben ik er altijd mee bezig. Aan mensen, maar ook aandacht voor kleur en beeld. Vaak wordt dit erg onderschat. Iedereen houdt van een beetje aandacht, maar toch wordt daar niet altijd evenveel tijd aan besteed. Terwijl alles wat je aandacht geeft, groeit. Ik vind dan ook dat mijn eigen ontwikkeling aandacht verdient. Zowel mijn loopbaan als mijn kunst. Ik kijk waar er kansen liggen en hoe ik kan blijven ontwikkelen. Het lezen van managementboeken helpt me daarbij. Het blijft me nieuwe inzichten geven. Helaas werd mijn contract niet verlengd door veranderingen in het bedrijf, maar zolang ik positief blijf en mijn ontwikkeling aandacht blijf geven, komt er vast weer een mooie nieuwe kans voorbij!'