Meer talenten, meer verhalen: volg 17 miljoen talenten op Instagram.

17 miljoen talenten. 17 miljoen verhalen.

Ontdek hoe iedereen met zijn of haar talent een bijdrage levert aan onze samenleving.

'Een offer brengen in materiële zin zorgde ervoor dat ik kon doen waar ik me gelukkig bij voel.'

'Voor mij is zingeving in werk het idee dat ik de wereld een beetje beter kan maken. Ik ben ervan overtuigd dat je om de maatschappij te verbeteren niet alleen naar de overheid moet kijken,  maar vooral ook naar hoe je de kracht van de private sector daarvoor kan inzetten. En misschien nog wel belangrijker dat je dit ook zélf kunt aanpakken, bijvoorbeeld door er je werk van te maken. Soms betekent dit dat je een offer brengt in materiële zin, daar staat tegenover dat je iets doet waar je je gelukkig bij voelt en dat je iets nieuws kan brengen in het leven.

In mijn werk bij JINC heb ik deze zingeving gevonden. Dagelijks zet ik mij samen met collega’s in om jongeren die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand op weg te helpen naar een succesvolle toekomst. We willen hen een realistisch beeld geven van de arbeidsmarkt en helpen ze bij het ontdekken van hun talent. Dit doen we samen met het bedrijfsleven. Ruim 300 bedrijven dragen bij om onze projecten mogelijk te maken. Ik vind het heel belangrijk dat ik plezier heb in mijn werk, en de toegevoegde waarde van wat we bereiken dagelijks zie en voel. Werk slokt toch het grootste deel van je tijd op. Gelukkig heb ik veel collega’s en zakelijke relaties die mij energie geven. 

We worden als organisatie steeds groter. Er komen steeds weer nieuwe uitdagingen op mijn pad. Dat koester ik, want ik houd van het ondernemen van nieuwe dingen. Mijn leven is druk, maar het scheelt dat ik mezelf niet snel druk maak. Behalve één keer in het jaar. Dan kook ik voor al mijn personeel en besef ik weer hoe ver je met een doel kan komen en wat voor mooie dingen het kan opleveren.'