Meer talenten, meer verhalen: volg 17 miljoen talenten op Instagram.

17 miljoen talenten. 17 miljoen verhalen.

Ontdek hoe iedereen met zijn of haar talent een bijdrage levert aan onze samenleving.

'De wil om op persoonlijk niveau echt iets voor anderen te betekenen, bleef.'

'Het heeft er altijd al in gezeten, dat verzorgende. Van jongs af aan wilde ik dan ook al dierenverzorger worden. Maar een slimme meid is op haar toekomst voorbereid en zo kwam het dat ik op mijn 18e als financieel administratief medewerker aan de slag ging. 30 jaar later doe ik dat nog steeds. Maar de wil om op persoonlijk niveau echt iets voor anderen te betekenen, bleef. 

Een aantal jaren geleden werd een dierbare vriendin erg ziek. Tijdens haar ziekteproces heb ik van dichtbij meegemaakt hoe schrijnend het tegenwoordig is in de gezondheidszorg. Samen met haar heb ik mijn plan concreet gemaakt: als zelfstandige ervoor zorgen dat mensen niet eenzaam achter de geraniums komen te zitten. Ik heb informatie ingewonnen, een website gemaakt en de eerste contacten waren zo gelegd.

Ik werk nu parttime op kantoor zodat ik voldoende tijd overhoud voor dat waar mijn hart naar uitgaat: ouderen en zieken helpen door net dat beetje extra aandacht. Dat kan zijn door samen met een oud besje naar de markt te gaan of een bezoek aan de dokter met een zieke buurtbewoonster. Maar ook samen oude foto's kijken of gewoon een gezellig praatje behoort tot de mogelijkheden. 

Vlak voor haar afscheid heb ik mijn vriendin verteld dat alles rond was. Op de dag van het afscheid zelf heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 11 november 2016 is zo de startdatum geworden van 'Het Klein Vertier'.'