Meer talenten, meer verhalen: volg 17 miljoen talenten op Instagram.

17 miljoen talenten. 17 miljoen verhalen.

Ontdek hoe iedereen met zijn of haar talent een bijdrage levert aan onze samenleving.

'Met twee linkerhanden moet ik het echt van mijn babbel hebben, altijd al gehad.'

'Als jongerenbegeleider werk ik in het speciaal onderwijs, van maandag tot en met woensdag. Daarnaast sta ik in het weekend op het Rembrandtplein als teamleider horeca host. Heel wat anders, maar ook hier staat het werken met mensen centraal. Voor mij een perfecte combinatie. 

Ik begeleid jongeren met onder andere gedragsproblemen door middel van sport. Vaak zijn ze zo druk dat het lastig is om met ze in gesprek te gaan. Het sporten helpt daarbij, het maakt ze rustiger en de gesprekken met hen makkelijker. Zo krijgen we meer zicht op hun werkelijke problemen en kunnen we in gesprek met de school en hun ouders. De volgende stap is dat we hiermee aan de slag gaan en ze begeleiden naar een specifieke job of vervolgopleiding. En ik weet hoe belangrijk dat is.

Ik kom zelf uit Amsterdam-Zuidoost, een buurt waar het niet altijd even makkelijk is. Een buurt waar jongeren zich niet altijd begrepen voelen. Ouders hebben vaak meerdere banen waardoor kinderen alleen thuis zijn en veel op straat leven. Dit wordt snel geïnterpreteerd als gedragsprobleem. Ze krijgen een stempel waar ze vervolgens niet meer vanaf komen. Ik ben blij dat ik iets voor hen kan betekenen, want de meeste jongeren zijn gewoon op zoek naar een mentor. Ik had dit vroeger ook niet, maar mijn moeder heeft mij wel de juiste doelen en middelen meegegeven om iets van mijn leven te maken. Ik ben blij dat ik er als mentor voor deze jongeren kan zijn. Iets voor ze kan betekenen. Het is waar ik goed in ben. Met twee linkerhanden moet ik het echt van mijn babbel hebben, altijd al gehad.

In het weekend werk ik ook nog als teamleider horeca host op het Rembrandtplein. Ik zat nogal omhoog toen ik anderhalf jaar geleden op deze functie - toen nog horeca host - solliciteerde. Mijn contract werd niet verlengd bij mijn vorige baan, en ik was net vader geworden. Ik werkte toen ook nog niet als jongerenbegeleider dus je begrijpt: ik had de baan echt nodig. De vacature sprak me niet gelijk aan maar ik pikte er toch een paar woorden uit, waaronder ‘buitenwerk’, ‘weekendwerk’ en ‘nachtwerk’. Daarbij was ik ook wel bekend met het plein. Ik ben er MC geweest en mijn broer DJ. Gelukkig werd ik uitgenodigd voor een gesprek en werd meteen aangenomen.

Geen dag is hetzelfde als horeca host. Je brengt de boodschap toch net wat anders dan de politie. Op een vriendelijke manier aangeven dat je een boete kan krijgen voor het drinken van je biertje is vaak al genoeg. Ik krijg ook echt energie van het kunnen helpen van mensen. Zo gaat er elke week wel iemand knock-out en moet je iemand helpen tot de ambulance komt. Ik ben ook echt trots op ons team, hoe we elkaar helpen. In een vechtpartij, maar ook privé. Daarbij hebben we samen met Stichting Aanpak Overlast en de gemeente Amsterdam het plein echt een stuk veiliger gemaakt. Ik zal niet zeggen dat ik dit alleen heb gedaan, maar ik heb er wel een bijdrage aan geleverd. Als host had ik niet gedacht dat ik zo veel voldoening zou vinden in deze baan en nu ben ik zelfs teamleider!'